BLOG

Kategórie
 
 
 

petra vlhová courchevel

 
 
 
 

BLOG

26.03.2024

HRTG tenisky Rossignol

Nové, krajšie prepracovanejšie. To sú Heritage RETRO. Tenisky druhej generácie z dielne Rossignol. Pripomínajú nám históriu, dedičstvo značky Rossignol, ale majú nádych novoty a jedinečnosti.

Celý článok...
21.02.2024

Hero season Trophy 2024

Vyhrajte lyže Rossignol ! Verejné preteky pre všetkých lyžiarov s testovaním lyží Rossignol priamo na svahu, to je Hero Season Trophy 2024. Tri preteky a kopec cien pre každého, kto má chuť si vyskúšať obrovský slalom na čas. Idete do toho ?

Celý článok...
19.02.2024

Málo snehu, ale veľa zábavy

Veríme, že zlé počasie nám zimu nepokazí. Aký taký snehový základ sa podarilo strediskám pripraviť, aby sme aspoň 2 mesiace polyžovali. Čo už, počasie nezmeníme, teplú zimu neschladíme, ale môžeme sa prišpôsobiť a tešiť aj z toho, že sa ešte lyžuje.

 

Celý článok...
05.02.2024

Bežkovanie - korčuliarsky štýl

Bežkovanie je ideálny športový pohyb v prírode počas zimných mesiacov. Dni sú krátke, tmavé a ponuré, ale bežkovanie vám zlepší náladu a cirkuláciu krvi. Ak si chcete riadne zamakať zvoľte kurčuliarsky štýl.

Celý článok...
16.01.2024

Bežkovanie - klasický štýl

Bežkovanie je najzdravší zimný pohyb. Šetrí kĺby, posilňuje imunitu. Endorfíny uvoľňujúce sa pri športe znižujú riziko depresie, stresu a zlej nálady, najmä v zime, kedy sme na oslabnutie náchylenjší. Nájdite si zasnežené lúky, lesy alebo bežkársku trať vo vašom okolí a pustite sa do toho, objavujte !

 

Celý článok...
05.01.2024

Buď HERO na každom svahu

Pozrite si VIDEO s kolekciou Hero. S dušou pretekára sa človek narodí. Máš to proste v sebe. Na svahu aj mimo neho cítiš potrebu byť rýchlejší, makať na sebe, zaradiť sa medzi najlepších. Buďte Hero na každom svahu !

Celý článok...
15.12.2023

Funkčná elegancia v každom počasí

Pozrite si video novej kolekcie. Jedinečný elegantný dizajn, úžasného módneho návrhára Jean Charlesa Castelbajaca rozžiari každú z vás, na svahu, alebo v Aprés ski. Veselé farby s detailami vesmíru a nočnej oblohy zdobia celú kolekciu od čiapok cez rukavice, roláky až po lyžiarske bundy a nohavice.

Napísal Petra Kolenčiaková
Celý článok...
11.12.2023

Lyže Experience

Lyže Experience sú ako autá SUV. Silné, pohodlné, elegantné, rýchle, skrátka do pohody aj nepohody, pre začiatočníkov aj skúsených borcov.

 

Celý článok...
13.10.2023

Nové lyže Forza vás položia na hrany !

Lyže Forza si užíva aj francúzsky slalomár Jean-Baptist Grange ! Po rokoch štandardných karvingových lyží určených na upravenú zjazdovku (rady PURSUIT a REACT) prichádza Rossignol s revolučnou novinkou FORZA. Revolučná je hlavne po stránke kombinácie vykrojenia a dĺžky lyží, pričom konštrukčne a dizajnovo ponúka to najlepšie, čím Rossignol aktuálne disponuje.

Celý článok...
25.10.2023

Brúsenie hrán a voskovanie lyží

Každý skúsený lyžiar má rád svoje hrany ostré, aby si jazdu poriadne užil. Podmienky na zjazdovke sa často menia, ale my si chceme dobre zajazdiť vždy keď sa nám podarí dostať na svah. Preto je dôležité kontroľovať stav lyží a pravidelne ich servisovať. Ale kedy je ten správny čas na servis a voskovanie ?

Celý článok...
25.10.2023

Zlatý týždeň Filipa Stankoviča 1.časť

27.2. - 4.3.2023 alebo môj zlatý týždeň sezóny: Stilov žľab, Sever Štrbského, Zadná Garajova a Predná Bednarzova lávka

Celý článok...
25.09.2023

Essential sú nové a zo 77% recyklovateľné lyže

Prvé až 77% recyklovateľné lyže boli vyrobené ! Konečne sa to podarilo a výroba smeruje k ekologickejším produktom, ktoré je možné zrecyklovať a použiť na výrobu ďalších lyží. Lyže Essential nestrácajú na kvalite a hrdo nesú meno Rossignol, svojou tuhosťou jadra a výbornými jazdnými vlastnosťami sú určené pre veľmi dobrých lyžiarov.

Celý článok...
25.09.2023

Rossignol Super Blackops 98

Super projekt spomína na jedinčený dizajn z roku 1994 kedy nebol až taký populárny ako dnes. Návrat k jedinečným farbám Rossignol Virage z 90tych rokov je séria SUPER, ktorá sa teší obrovskému úspechu. Predstavujeme vám Rossignol Super Blackops 98 !

Celý článok...
14.09.2023

Skialpové lyže Rossignol

Skialpinizmus je obľúbený ako nikdy predtým. Lyže na šliapanie musia byť ľahké a zároveň dostatočné tuhé na lyžovanie, vhodné na jazdu vo voľnom teréne, v hlbokom snehu, ale aj na zľadovatelé prechody hrebeňov. Ako si vybrať tie správne lyže na skialp ? 

Dôležité je definovať terén a prostredie v ktorom budete lyže využívať načastejšie, taktiež sa musíte rozhodnúť či chcete ľahký výšľap a zvolíte extra ľahké lyže aj lyžiarky, ale jazda bude bez lyžiarskeho zážitku, klasický zjazdový lyžiar, ktorý prechádza na skialpy bude sklamaný. Môžete zvoliť kvalitnú jazdu a vyberiete si ťažšie lyže a tvrdšie lyžiarky a výšľap bude náročnejší, ale jazda bude skutočnou lyžiarskou odmenou. Napokon je tu ako vždy aj stredná cesta kompromisu a vyberiete lyže, ktoré sú stredné ťažké a stredne dobré na jazdu.

ALEBO si vyberiete lyže Escaper, ktoré sú posilnené bazaltom, ktorý pohlcuje vibrácie, titanalom pre extra tvrdosť a sú super ľahké aj pri šírke 97 mm v strede a výšľap bude hračka a jazda bude zážitok :) 

Celý článok...
15.06.2023

Test lyží Rossignol NOVA

Predstavujeme vám vo videu celú dámsku kolekciu lyží Rossignol NOVA na upravené zjazdovky. Testovali sme modely NOVA 6, 8, 10 a 14 a priblížili sme vám jazdné vlastnosti, technológie, ale hlavne pocity z lyžovania. Toto video by vám malo uľahčiť výber z modelov lyží NOVA pre ženy.

Napísal Petra Kolenčiaková
Celý článok...
17.05.2023

Bežecké tenisky Rossignol

Rossignol vyrába top lyžiarky, tak prečo nie bežecké tenisky ? Rossignol SKPR sú moderne tvarované tenisky pre široké chodidlo s dropom 8 mm a trekovou podrážkou do lesov a terénu s perfektným gripom a protišmykovým efektom.

Celý článok...
15.05.2023

Rossignol textil a obuv na leto 2023

Nová letná kolekcia textilu Rossignol je opäť zameraná na najboľúbenejšie a najrozšírenejšie športy na Zemi. Podľa prieskumov a presvedčenia francúzskej základne značky Rossignol sú rossignoláci v lete hlavne cyklisti, bežci či milovníci turistiky. My súhlasíme.

Celý článok...
27.04.2023

Presťahovali sme sa na Vajnorskú !

Presťahovali sme našu bratislavskú predajňu Rossignol / Legendsport z Ivanskej cesty na Starú Vajnorskú 4 smerom z mesta, príjazd je možný priamo z Vajnorskej v smere od Zlatých Pieskov. Prečo ? No pre držkovú polievku !

 

Celý článok...
14.02.2023

Test skialpov Rossignol Escaper 97 nano

Testovanie skialpov prebehlo na zjazdovke vo voľnom teréne, v prašane aj v bubnoch, celkovo 2400 výškových metrov za 3 dni. Šlapanie v prašane na tvrdom podklade aj v strmom teréne na Chlebe a Poludňovom Grúni vo Vrátnej. Vyzdvihujem najmä super nízku hmotnosť 2,5 kg pri šírke 97 mm v kombinácií s tvrdým jadom s titanalom a bazaltom je to obrovský plus. Viac už vo videu. Chcela som video skrátiť na polovicu, ale skialpy ma tak očarili, že som mala k lyžiam veľa komentáru. Máte tu komplet informácie pokope, testovať Rossignol lyže môžete v RAW Vrátna, viac info na: https://www.rossignol.sk/testuj/

Napísal Petra Kolenčiaková
Celý článok...
14.02.2023

Hero MT carbon vs. Hero MT Titanal Ktoré sú lepšie ?

Video recenzia na lyže Rossignol Hero MT Carbon a MT Titanal a ich provnanie pri jazde na zjazdovke. Tieto veľmi obľúbené lyže majú malé rozdiely, ale veľmi dôležité v jazdných vlastnostiach. Je to až taký veľký rozdiel ? Ktoré sú pre vás vhodnejšie ?

MT Carbon majú sendvičovú konštrukciu vystúženú v strede pod viazaním karbónom a MT Titanal síce nemajú karbón ale majú tvrdší titanal v rovnakej oblasti v strede lyže pod viazaním. Viac už sa dozviete vo video recenzii:

Napísal Petra Kolenčiaková
Celý článok...
15.02.2023

Test snowboardov Rossignol Gala a Myth

Testovali sme dámske snowboardy Rossignol Gala allmountain a freestyle Myth vo Vrátnej doline. Výsledkom sú zaujímavé informácie, ktoré vám môžu pomôcť pri rozhodovaní sa medzi týmito dvomi špičkovými snowboardami. Vo videu tiež popisujeme všetky technológie a parametre snowboardov a tiež je vyslovený rodziel medzi jednotlivými modelmi. Viac sa dozviete vo videu:

Napísal Petra Kolenčiaková
Celý článok...
15.02.2023

Test lyží Rossignol Hero ST Ti a Hero Plus Ti

Aký je rozdiel medzi lyžami Rossignol Hero Elite ST Ti a Hero Elite Plus Ti ? Vo videu sa dozviete aké parametre majú spomínané lyže, aký je medzi nimi rozdiel a vysvetlenie jednotlivých špecifikácií, pre koho sú lyže určené a čo od nich môžete očakávať. Testovali sme lyže Rossignol vo Vrátnej. Požičali sme si ich v RAW Vrátna. Viac sa dozviete vo videu:

Napísal Petra Kolenčiaková
Celý článok...
15.02.2023

Test Rossignol snowboardov Frenemy a Diva

Testovali sme vo Vrátnej dámske snowboardy Rossignol, provnávali sme jazdné vlastnosti allmountain Frenemy snowboardu s freestyle/ allmountain Diva snowboardom. Rozdiely a popis technológií nájdete vo videu:

Napísal Petra Kolenčiaková
Celý článok...
13.01.2023

Skialpinizmus, skitouring, freetouring a splitboarding

Konečne nasnežilo a my po týždňoch driny na technickom snehu na zjazdovkách môžeme opustiť prítomnosť lyžiarov a lanoviek, a objavovať ticho v odľahlom prostredí prírody a hôr. Je to tu, zima začala a s ňou aj pravá skialpová, freetouringová a skitouringová, ale aj splitboardová túra. Viete, ktorý z týchto športov vlastne robíte ? Priblížime vám terminológiu a črty jednotlivých druhov skialpinizmu v tomto krátkom článku.

Celý článok...
10.01.2023

Kedy prejsť na tvrdšie lyže ?

Svah je perfektne upravený, lyže máte nabrúsené, pustíte sa do rýchlosti a pri vedení oblúkov nemáte pocit istoty, lyže nedržia a neposlúchajú ? Cítite, že máte na viac, chceli by ste do lyží viac zatlačiť, vyrezať dlhší oblúk a pri väčšom tlaku na lyže sa stratí všetká energia a lyže len tak mdlo dokončia oblúk ? Je čas prejsť na tvrdšie lyže.

Celý článok...
09.01.2023

Obráčky alebo slalomky ?

Často sa nás pýtate, ktoré lyže sú najlepšie a my, so skúsenosťami, odpovedáme: Tie na ktorých sa vám lyžuje najlepšie ! V článku si rozoberieme bežné slalomové a obrákové lyže z rady Hero, na ktorých lyžuje široká verejnosť a sú bežne dostupné v obchodoch. Pretekové lyže, na ktorých lyžuje Petra Vlhová, nie sú vhodné pre bežných lyžiarov, tie sú najlepšie pre našu Peťu Vlhovú.

Celý článok...
20.12.2022

Lavína, ktorá ma veľa naučila

Chvíľu mi trvalo, kým som sa rozhodol toto video vypustiť do sveta. Aj keď viem, že vyvolá kontroverziu, skúste si prosím prečítať môj príbeh do konca. Píšem o svojej skúsenosti, aby ste sa mohli poučiť z mojich chýb a vyvarovať sa podobným situáciám.

Video z lavíny: https://www.instagram.com/reel/CmZxISsOD0h/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Na obrázku je vyznačená prvá jazda písmenom G a druhá jazda písmenom E.

Celý článok...
22.12.2022

Testovačky Rossignol 2023

Kalendár testovačiek je hotový, tento rok sa máte na čo tešiť !

Celý článok...
21.11.2022

Ekologický pohľad na výrobu oblečenia Rossignol

Od zimy 2023/2024 je cieľom, aby 100 % našich lyžiarskych búnd a nohavíc využívalo recyklované vlákna Primaloft v porovnaní s 80 % v súčasnosti.

Celý článok...
21.11.2022

Snowboardy Rossignol 2022/23

Kopec novivniek nás čaká tento rok v snowboardovom portfóliu, a ešte jedna dobrá správa, väčšinu budete môcť otestovať na svahu na SNOW SHOW 2023 !

  

Celý článok...
14.11.2022

Limitovaná rada lyží SIGNATURE

Predstavujeme vám limitovanú edíciu lyží Rossignol rady Signature, ktorá dorazila aj na Slovensko !

Celý článok...
11.11.2022

Extravagantný textil na svah od Castelbajaca

Jedinečný, šokujúci, žiarivý a ľahko rozpoznateľný lyžiarsky textil od známeho návrhára Castelbajaca oslavuje 20 ročnú spoluprácu s Rossignol. JCC kolekcia je nielen výkonná a funkčná ako špičkové lyžiarske oblečenia, ale hlavne ju neprehliadne nikto na svahu ani v Apre ski.

Napísal Petra Kolenčiaková
Celý článok...
13.03.2019

Chlapci z Vrátnej si splnili veľký japonský sen!

Braňo Porubčanský a Mišo Chrapčiak sa rozhodli ísť na dovolenku do Japonska počas januára 2019, aby si splnili detský sen o jazdení najlepšieho prašanu na svete. Zjazdili si sopku, ale zachránili aj Kórejca zo 4-metrovej trhliny, na dne ktorej stál po krk vo vode a volal o pomoc. Rámen, sushi, sneženie, sneženie a sneženie...  Viac o japonskom dobrodružstve nám prezradili v rozhovore.

Celý článok...
17.10.2022

Špeciálny textil Rossignol Hero 22/23

Šokujúcou novinkou sezóny je dámsky lyžiarsky komplet Hero bielej farby, ktorý môžete vidieť aj vo videu. Prinášame vám video z testovania novej kolekcie, a informácie o nových vychytávkach oblečenia Hero pre sezónu 22/23. Prevkapkom sú papuče Hero so slušným dezénom.

Napísal Petra Kolenčiaková
Celý článok...
10.11.2022

Rozoberme si splitboard Rossignol Escaper

Ďalším prírastkom do splitboardovej rodiny, je fitnesový splitboard pre širokú verejnosť, Rossignol Escaper Split. Na čo je presne určený a čo môžeme od neho očakávať ?

Celý článok...
08.11.2022

Petra Vlhová: Program pretekov a Výsledky 22/23

Naša najúspešnejšia slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa po úspešnej sezóne s víťazstvom na Olympiáde 2022 vracia na lyžiarske svahy a my sa tešíme na jej účinkovanie vo svetovom pohári. Zhrnuli sme pre vás program pretekov a priebežne buzdeme dopĺňať aj výsledky. Ideš Peťa !!!

Celý článok...
28.10.2022

Ako si vybrať nové lyžiarky ?

Máme pre vás 5 jednoduchých krokov ako nájsť dokonalé lyžiarky, ktoré vám budú prinášať radosť na každej lyžovačke. 

Celý článok...
28.09.2022

Nové lyžiarky Hero prekvapivo elegantné

Lyžiarky Rossignol Hero World Cup Meteor Grey ponúkajú nový elegantný dizajn, inšpirovaný autami Audi. Šedá s čiernou a červenou tvoria atraktívnu pretekovú kombináciu farieb, ktorá motivuje k lepším a rýchlejším výkonom, zábave, ale aj k víťazstvám.

audi v čierno šedej a červenej farbe

Celý článok...
26.05.2021

2020/2021 najúspešnejšia sezóna Petry Vlhovej

Petra jazdí na lyžiach Rossignol už od svojich 8-mych rokov, kedy ju chlapci z tímu Rossignol Slovensko začali produktovo podporovať. Prvým veľkým víťazstvom bola Petrina výhra MS juniorov v slalome v Jasnej 2014. Potom Petra vyhrala slalom na SP v Are v decembri 2015 a rozbehol sa kolotoč výborných výsledkov na svetovej úrovni. V roku 2021 Petra získala Veľký Krištáľový Glóbus ako najlepšia lyžiarka sezóny 20/21, pozrite si prehľad jej výsledkov.

Celý článok...
25.10.2021

Podpis Petry Vlhovej na vašich lyžiach Hero

Petra Vlhová sa stala tento rok najlepšou lyžiarkou sezóny 2020/2021. Tento titul rovnako ako veľký krištáľový glóbus jej už ostane navždy. My sme na Petru pyšní a vážime si jej skvelú prácu na svojej športovej kariére a zaslúži si naše povzbudzovanie pri každom štarte. Chceli by sme vám všetkým fanúšikom priblížiť Petru, a preto sme sa rozhodli vyrobiť kvalitnú transparentnú nálepku s jej podpisom. Ako ju môžete získať ?

petra vlhová solden

 

Celý článok...
11.09.2020

Alberto Tomba LA BOMBA

11.9.2020

Slávny talianský lyžiar Alberto Tomba je zvučné meno, hlavne pre fanúšikov zjazdového lyžovania. Špecializoval sa na slalom a obrovský slalom a v sezóna 1986 - 1998 štartoval na neuveriteľných 153 pretekoch svetového pohára, mal 88 pódiových umiestnení a 50 víťazstiev ! 

Alberto tomba rossignol svetovy pohar

 

Celý článok...
16.09.2019

Výber lyžiarskej obuvi

Celý článok...
25.08.2020

Rossignol a ekologická výzva RESPECT

September 2020

Rossignol – RESPECT – záväzky a sľuby Rossignol voči životnému prostrediu

Skupina Rossignol sa pridáva k ďalším významným značkám v módnom priemysle, ktoré sa zaväzujú k Dohovoru o móde G7 a podpisuje Chartu OSN o módnom priemysle pre zmenu klímy:

  • Zastavenie globálneho otepľovania
  • Obnovenie biodiverzity
  • Ochrana oceánov

Celý článok...
14.10.2020

Ako začať s bežkovaním ?

Začnite bežkovať, posilnite imunitu

Bežkovanie je krásny aeróbny šport vykonávaný na čerstvom vzduchu vo voľnej prírode. Bežkovať môže každý, stačí Vám výstroj, sneh a chuť objavovať nové miesta. Tento druh pohybu Vám zlepšuje vytrvalosť, je prínosom pre kardiovaskulárny aparát a dýchací systém. Endorfíny uvoľňujúce sa pri športe znižujú riziko depresie, stresu a zlej nálady. Nájdite si zasnežené lúky, lesy alebo bežkársku trať vo Vašom okolí a pustite sa do toho, objavujte !

 

Celý článok...
02.02.2021

Fatranský Kriváň na Splitboarde SUSHI XV

splitboard rossignol slovakia freerideTýždeň snežilo a predpoveď počasia ukazovala vyjasnenie na nedeľu 17.1.2021. To sme si nemohli nechať újsť, spolu so stovkami ďalších nadšencov zimnej šľapačky a jazdy vo voľnom teréne. V sobotu v noci prisnežilo ďalších 30 cm, len pre istotu, aby sme si ráno rozcvičili chrbty pri lopatovaní a odhadzovaní cesty a áut. S takým úsmevom sa loaptuje málokedy, vedeli sme čo nás čaká hore. Tento deň bol nezabudnuteľný vďaka nádhernému počasiu, neskutočným výhľadom, teplotám v okolí -20, ale hlavne priateľom, ktorí sa pozliezali zo zahraničia. Všetci chodíme poctivo na testy, vyhýbame sa stretnutiam a držíme sa na samote s otázkou, čo bude ďalej. Kým nájdeme odpoveď môžeme splitboardovať, skialpovať a bežkovať čo nám sily budú stačiť !

Celý článok...
10.09.2020

Rossignol Cup 2019/2020

Tento rok sa lyžiarska sezóna a s ňou aj preteky ukončili predčasne, kvôli korona vírusu. Napriek tomu sa spočítali aktuálne dosiahnuté body pretekárov a zistili sme výsledky Rossignol Cupu 2019/2020. Samotný ceremoniál vyhlasovania víťazov a odovzdávanie cien sa konalo len v rámci klubov individuálne. Deti mali dostatok času pripraviť sa na ďalšiu sezónu a my optimisti, veríme že prebehne bez zbytočných komplikácií.

trofeje pre vitazov rossignol cup

Celý článok...
26.05.2021

Rossignol kolekcia Leto 2021

Nová osviežujúca kolekcia na túto letnú sezónu je plná funkčných materiálov, ktoré zaújmu na prvý pohľad krásnym dizajnom. Celá kolekcia je zložená z kvalitného oblečenia na šport, turistiku ale aj do mesta, samozrejme s hrdo umiestneným logom Rossignol, ktoré nesie dedičstvo lyžiarskej značky od roku 1907.

Rossignol letny textil

 

Napísal Petra Kolenčiaková
Celý článok...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia