Začnite lyžiarsku sezónu s novými lyžami HERO

Kategórie
 
 
 

petra vlhová courchevel

 
 
 
 

Začnite lyžiarsku sezónu s novými lyžami HERO

Veľa z nás už v tomto čase, kedy sa každým dňom ochladzuje, mysľou blúdi po lyžiarskych svahoch, ktorých sa nevieme dočkať.

Pred nadchádzajúcou zimnou sezónou sa oplatí prezrieť si novinky, ktoré už nájdete v ponuke lyžiarskych obchodov. Značka Rossignol na sezónu 2018/19 pripravila bohatšiu ponuku kategórií lyží HERO s najnovšou technológiou LCT.

Začnite lyžiarsku sezónu s novými lyžami HERO

nové lyže HERO

Carvingová mašina

Rady rozšírila lyža HERO ELITE PLUS+ Ti. Ide o úplne nový model, ktorý pochádza zo slalomky HERO ELITE ST Ti. Oproti pôvodnej slalomke má širšiu celkovú geometriu (pre detailistov: 130/78/110 oproti 122/68/104). Tá umožňuje oveľa stabilnejšie a jednoduchšie ovládanie v rôznych snehových podmienkach vrátane mäkkého snehu. S dreveným jadrom, titanalovou výstuhou a novou technológiou LCT zaručuje pôsobivú tuhosť a energiu. Tieto lyže sú skutočná carvingová mašina vhodná na akúkoľvek zjazdovku.


Dve variácie nových lyží
Ďalším novým modelom sú lyže HERO ELITE MULTI-TURN. Prichádzajú do ponuky v dvoch verziách: s karbónovým (označenie CA) alebo titanalovým vystužením (označenie TI). HERO MT s karbónovou vrstvou sú mäkšie, ľahšie a hlavne tolerantnejšie, čo oceníte na plytších svahoch pri pohodovejších rýchlostiach.
Verzia TI s titanalovým vystužením je zas ostrejšia a tvrdšia pre vyššie rýchlosti a strmšie zjazdovky.

Všestranné lyže pre maximálny výkon
Zaujímavé na tomto modeli v dvoch verziách je, že má univerzálnu geometriu so stredom 74 mm, ktorá umožňuje jazdiť voľnejšie dlhé oblúky, ale ak je to potrebné, dokážete vyrezať aj kratší oblúk.

Na týchto všestranných lyžiach zvládnete červené aj čierne zjazdovky so stabilitou v rýchlosti, ale aj úzke svahy presnými rýchlymi oblúkmi. Obe verzie sú vybavené novou technológiou LCT (Line Control Techonology), ktorá zvyšuje úroveň stability počas jazdy.

Lyže v kategórii HERO poskytujú bezchybný prenos energie a akceleráciu v oblúkoch. Zvládnete s nimi prelomiť všetky osobné rekordy, pozor však - pre jazdu na týchto beštiách odporúčame dobrú fyzickú kondíciu!

Podľa vzoru pretekárskych lyží
Nové modely lyží kategórie HERO sú vylepšené najnovšou technológiou - Line Control Techonology (LCT). Je to patentovaná technológia z dielne ROSSIGNOL, ktorá predstavuje ďalší krok v evolúcii konštrukcií lyží.

lyže Rossignol lyže HERO


Má pôvod v pretekárskych lyžiach, ktoré používajú aj naši najlepší pretekári vo svetovom pohári. To je záruka, že test tejto novej technológie prešiel rukami tých najpovolanejších. LCT technológia tvorí vertikálny titanalový nosník, ktorý je integrovaný do konštrukcie lyže.

LCT technológia Rossignol

Prechádza stredom lyže po celej dĺžke od špičky k päte a rozdeľuje drevené jadro lyže na dve časti. Tento nosník má po obidvoch stranách umiestnené elastomery, ktoré eliminujú nežiaduce vibrácie.

Prechádza stredom lyže po celej dĺžke od špičky k päte a rozdeľuje drevené jadro lyže na dve časti. Tento nosník má po obidvoch stranách umiestnené elastomery, ktoré eliminujú nežiaduce vibrácie.

Eliminácia kmitania
Všetky lyže (obzvlášť tie z kategórie HERO), ktoré sú určené skôr pre lepších ako priemerných lyžiarov, sú vďaka rýchlosti a náročnosti terénu pod obrovským tlakom.

Následkom tohto tlaku dochádza k uvoľňovaniu energie, ktorá rozkmitá konce lyže. Preto sa potom lyže oveľa ťažšie držia optimálnej stopy, či už medzi bránami, alebo na otvorenom svahu.

Do dreveného jadra zabudovaný titanalový nosník eliminuje toto kmitanie pružných koncov a poskytuje im vyššiu stabilitu, vďaka ktorej dosiahnete v oblúku efektívnejšie držanie na hrane a kontrolu lyží. Tým, že sú lyže stabilnejšie, zlepšuje sa aj kontrola ich vedenia v optimálnej stope, čo sa premieta do dynamickejšej jazdy plnej adrenalínu a energie.

Príležitosť otestovať si lyže HERO
Každý zdatný lyžiar, ktorý miluje rýchlosť na rozľahlých upravených svahoch, vie, že mať svoju jazdu pod kontrolou je jedna z najdôležitejších zručností lyžiara. Lyže s technológiou LCT vám umožnia dosiahnuť perfektnú stopu, kontrolu dráhy lyží v oblúku, stabilitu a dynamickú jazdu. Testovať ich môžete na testovacích akciách Snow Show.

Ste srdečne vítaní. Rossignol team, Slovensko

Rossignol, lyže, lyžiar, zjazd

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia