Kategórie
 
 
 

 
 
 
 

Snowboardy Rossignol 2022/23

Kopec novivniek nás čaká tento rok v snowboardovom portfóliu, a ešte jedna dobrá správa, väčšinu budete môcť otestovať na svahu na SNOW SHOW 2023 !

  

Snowboardy Rossignol 2022/23

Spoločné znaky všetkých snowboardov Rossignol

Sidewall - Drevo - Rocker

Sidewall - Všetky Rossignol snowboardy majú bočnú konštrukciu sidewall. Je to bočná stena, ktorá sa ťahá od pšičky po pätu snowboardu, od hrany smerom na vrch snowboardu. Sidewall konštrukcia je pevnejšia a zvyšuje tvrdosť pri hrane snowboardu a je taktiež odolnejšia a ľahko odoláva nárazom a mechanickým poškodeniam. Taktiež je táto stena na boku snowboardu hladká a znižuje trenie počas jazdy na hrane.

Drevené jadro + sklenené vlákno  - sklenené vlákna sú priečne prepletené okolo celého jadra snowboardu, čím tvoria súvislú vrstvu, ktorou je obalené drevené jadro. Je to výrobný štandard pre životnosť a plynulosť. Tento základ sa nachádza v každom snowboarde Rossignol. Drevo je z trvalo udržateľných lesov a spĺňa všetky potrebné normy. Používajú sa rôzne kombinácie tvrdosti dreva aj viacerých v jednom jadre, napríklad paulownia, topoľ, bambus, breza a jaseň. Devo sa kombinuje ešte s rôznymi výstužami podľa potreby pri danom modeli snowboardu.

 

 

Rocker - Rocker sa nachádza vo všetkých snowboardoch

Rossignol a vždy v kombinácií s klasickým priehybom Camber,

ktorý je vždy v strede snowboardu. Čiže rocker je vždy

na špičke a päte snowboardu v rôznych pomeroch

ku camberu, podľa druhu určenia snowboardu.

30%, 50% alebo 70% rocker.

 

 

 

 

 

 

Snowboardy rozdeľujeme do 3 základných kategórií 

all mountain - freestyle - freeride

All mountain

Najpredávanejšie a najvyužívanejše snowboardy sú all mountain. Sú to modely, ktoré využijete na zjazdovke, ale aj mimo nej. Pokiaľ sa nešpecializujete na konkrétny druh jazdenia tak toto je vaša voľba číslo 1. Niektoré modely je ťažko špecifikovať len do jednej kategórie a ortodoxne, lebo all mountain snowboard môže mať aj freeride  flex profil aj freestyle vlastnosti, čo je super. Každý model je určený do iných podmienok, má špecifický tvar, no all mountain dosky majú Rocker 50% a Camber 50% čiže sú vhodné aj na karving na upravenej zjazdovke, ale zároveň aj na veľké skoky v prašane, prípadne menej strmé freeride jazdenie.

All mountain snowboardy: Evader, Resurgance, Revenant, One, Soulside, Airis, After Hours

 

Freestyle

Táto kedysi najobľúbenejšia kategória snowboardov, ktoré sú čisto, ale úplne čisto freestyle, produktuje len pár ortodoxne freestyle modelov. Väčšina freestyle snowboardov má už aj all mountain vlastnosti pre veľký úspech. Freestyle snowboardy sú vhodné aj pre začiatočníkov aj expertov,  na triky, do parku a na zábradlia, raily a iné somarinky. proste na zábavu v menšej rýchlosti, ale aj na prvé oblúky. Sú to pružné dosky rocker 70% a camber 30%, čo znaemé, že sa eliminuje riziko zaseknutia hrany pri prvých oblúkoch. Freestyle modely sa dnes často kombinujú s all mountain flex profilom, ktorý je direktívny, to znamená, že špička snowboardu je tvrdšia ako päta snowboardu. Takýto board už využijete aj na karving na zjazdovke. Preto je vždy potrebné si pozrieť flex profil snowboardu či je čisto freestyle teda rovnako tvrdá špička ako päta, alebo je all mountain orientovaný. Čisto freestyle snowboardy majú inzerty na viazanie presne v strede.

Freestyle snowboardy: Retox, Jibsaw, Juggernaut, District, Sawblad, Trickstick, Myth, Meraki, Diva

Pre freestyle mládež: Scan, Alias, Jibfluence

  

 

 

Freeride 

Tak a naše obľúbené freeride snowboardy sme si nechali na záver, viete prečo ? Ak si toho dosť odjazdíte na zjazdovkách a v parku a popri vleku v hlbšom snehu tak vás časom začne lákať voľný terén, hlboký sneh, tiché žľaby. Neskutočná sloboda, ktorú keď raz vyskúšate a ste ochotní vydržať vstupnú drinu, čaká vás na konci obrovská odmena. Zvládnuť jazdu v hlbokom snehu chce trochu tréning, viazanie posunuté dozadu, mierny náklon vzad a je to tam. Ten pocit sa ťažko opisuje, ale je to ten moment zatajeného dychu a nával eufórie keď vás po prvý krát podrží v nekonečne dlhom uvoľnenom oblúku len odpor ľahkého prašanu, ktorý sa víri celou cestou okolo vás. Freeride flex profil je direktívny, tvrdá špica, inzerty na viazanie posunuté dozadu a Rocker v pomere len 30% ku 70% Camberu. Tak už viete aký snowboard chcete ?

Freeride snowboardy a Backcountry splitboardy: XV a XV split, Sushi a Sushi split, Sashimi a Sashimi split, Escaper split, After hours split,  

    

Ďalšie technológie snowboardov Rossignol 

Serrated Edges 7M - 7S - 5S - 3S

Technológia z dielne Mervin Manufacturing, Serrated edges sa stala revolučnou technológiou medzi všetkými technológiami. Zvlnená hrana sa pekne zareže aj do zĺadovatelého povrchu a drží v oblúku. Krája sneh ako zvlnený nožík chlieb. so serrated edges už žiadne podšmyknutie hrany.  7m a 5s podrží pri dlhých traverzoch na vyfúkaných hrebeňoch a lepšie drží stopu, čiže nestratíte tak ľahko rýchlost ani výškové metre. O zvýšenej bezpečnosti pre pohyb v extrémnych podmienkach niet pochýb.

  • 7M je počiatočná verzia Magne-Traction technológie a je vybavená siedmimi hlbokými vlnami pozdĺž hrán. Magne-Traction maximalizuje tlak na hrany medzi viazaním, a prináša tejto \\\"mŕtvej zóne\\\" živosť, čo zlepšuje ovládanie a stabilitu aj v tých najnáročnejších podmienkach.
  • 7S je verzia Serrated edges technológie a je vybavená siedmimi vlnami pozdĺž hrán, ktoré sú o 50% menšie ako má verzia 7M. Serrated edges maximalizuje tlak na hrany medzi viazaním, a prináša tejto "mŕtvej zóne" živosť, čo zlepšuje ovládanie a stabilitu aj v tých najnáročnejších podmienkach. Neodmysliteĺná súčasť snowboardu na traverzy na ľade, jazdu na ľade a tvrdom snehu, kde hrana perfektne drž
  • Na najnovšiu verziu 5S sme vzali verziu 7S, z ktorej sme odstránili 2 vlny umiestnené na vonkajšej strane nôh a zachovali sme 3 stredné vlny. To poskytuje doske veľmi tolerantný hladký sklz, perfektné držanie na hranách, keď je to najviac potrebné.
  • Verzia 3S Serrated edges obsahuje na hrane snowboardu navyše vlnu v strede medzi viazaniami a dve vlny na koncoch snowboardu. Stredná vlna v oblúku pôsobí ako ďalší oporný bod v mäkkom aj tvrdom teréne a zabraňuje podšmyknutiu

 

Profily jadra snowboardov Rossignol

Rossignol požíva viacero druhov dreva s certifikátom FSC, ktoré sa ťaží z lesov s trvalo udržateľným rastom. Niektoré modely snowboardov je potrebné okrem dreva a sklenného vlákna vystužiť aj karbónom, kevlarom, bazaltom samostatne alebo v rôznych kombináciách a taktiež s rôznym umiestnením v jadre snowboardu pre docielenie maximálneho výkonu. Bazalt je hornina, ktorá pohlcuje vibrácie, karbón je ľahký a pevný, avšak ich kombinácia je klúčová. Preto si vždy dôkladne prečítajte aké jadro daný model snowboardu má, čim je vystužené a či je to pre vás šité na mieru. Keby ste si nevedeli rady, poradíme vám na čete na stránke alebo na info@rossignol.sk.

FLEX PROFILY jadra snowboardov Rossignol

  • Directional All mountain   - Pružnosť prispôsobená na riadenie v jednom smere, doska je tvrdšia pod zadnou nohou a v strede pre lepšiu kontrolu pri vyššej rýchlosti. Predná časť je mäkšia pre ľahšie ovládanie a vjazd do oblúkov.
  • Twin all mountain - Symetrická pružnosť snowboardu. Doska je tvrdá pod viazaním kvôli energii a gripu a tvrdý stred pre stabilitu vo vysokej rýchlosti.
  • Reverse Super Directional - Pružnosť totálne prispôsobená na riadenie v jednom smere - Extrémne tvrdá pod prednou nohou pre spoľahlivú kontrolu a maximálnu energiu - Tvrdý stred kvôli stabilite vo vysokých rýchlostiach - Stredne tvrdá pod zadnou nohou pre hladké oblúky a svižné ovládanie
  • Reverse Directional - Špička a päta snowboardu sú mäkšie a tvrdosť jadra sa zvyšuje od viazania prednej nohy na maximum až za viazanie zadnej až do polovice päty snowboardu.
  • Twin freestyle - Symetrická pružnosť, tvrdá na koncoch pre výbušnosť a rovnováhu, mäkší stred pre jednoduché ovládanie a kontrolu.

flex profily rossignol snowboardov


Prierez celou kolekciou snowboardov rossignol 22/23 na jednom obrázku

 


Váš Rossignol tím Slovensko

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia