Kategórie
 
 
 

petra vlhová courchevel

 
 
 
 

Cvičenie s Petrou Vlhovou za Zdravý Chrbátik

Zdravý chrbátik je projekt občianskeho združenia Za zdravší život pod záštitou Dr. Rusnáka. Veľmi nás oslovila iniciatíva a práca Dr. Rusnáka a občianskeho združenia, ktoré vytvára preventívne cvičenie pre deti v predškolskom a v školskom veku až po seniorov, so zameraním na zdravý vývoj chrbtice, ale aj liečenie zistených porúch.

 

Cvičenie s Petrou Vlhovou za Zdravý Chrbátik

Budúcnosť našej krajiny je v zdraví našich detí. Ak vďaka našej aktivite nebude musieť podstúpiť aspoň jedno dieťa operačný zákrok, tento projekt budeme považovať za úspešný," MUDr. Róbert Rusnák, PhD., prednosta Neurochirurgickej kliniky ÚVN SNP Ružomberok, hlavný garant projektu a predseda OZ Za zdravší život. 

Správne cvičenie je dôležité pre všetkých

Keďže Petra Vlhová je naša „Rossignol krvná skupina“  a momentálne jeden z najúspešnejších slovenských športovcov, oslovili sme ju a pána Vlhu, či by chceli pomôcť spropagovať zdravý chrbátik aj smerom na lyžiarsku komunitu. Obaja okamžite súhlasili, motivácia detí a ich podpora nie je Petre vôbec cudzia, ako si môžete pozrieť v našom videu z ľadovca Hintertux. Ako sama Petra naznačila, správne cvičenie je dôležité nielen pre vrcholových športovcov, ale aj deti a nás všetkých, preto si prišla zacvičiť spolu s malými lyžiarmi z LK Opalisko. Deti mali cvičenie s Petrou ako odmenu za úspešnú sezónu a celkové 2. miesto v Rossignol Cupe 2018/19.

cvicenie s petrou vlhovou

Stretli sme sa v nedeľu ráno 4. augusta 2019 v stredisku Marina Liptov, čo je krásny nový športový areál a prístav na Liptovskej Mare. Deti si dali krátku rozcvičku, potom si precvičili cviky zo súboru Zdravý chrbátik spolu s pani Kolárovou – fyzioterapeutkou projektu, a nedočkavo vyzerali príchod Petry Vlhovej. 

cvicenie s petou vlhovou

Cvičenie s Peťou

Peťa prišla vysmiata, hneď zapadla do kolektívu mladých lyžiarov, bola veľmi priateľská a milá, vyžarovala obrovskú energiu. Cvičenia, ktoré si zacvičili všetci spolu s Peťou a jej fyzioterapeutkou pani Paulovičovou, nie sú vhodné na cvičenie bez dozoru. Deti sa v tichosti sústredili a so zvládnutou motorikou sa bez problémov popasovali s každým novým pohybom. Cviky boli zamerané na spevnenie a uvoľnenie chrbtovej sústavy, pripomínajúce prvky jógy a pilatesu. 

Po cvičení si Peťa našla čas na krátky rozhovor, pár fotiek a podpisov na plagáty pre šikovných a poslušných lyžiarov z LK Opalisko. Peťa je na kameru a publikum zvyknutá a celé stretnutie sa nieslo v pokojnej a príjemnej atmosfére. 

deti pri rozcvicke s petou vlhovou

cviky na chrbat od petry vlhovej

Veľmi pekne ďakujeme Petre Vlhovej a deťom z lyžiarskeho klubu Opalisko a v neposlednom rade ľuďom z projektu Zdravý chrbátik, že prispeli k tomu,  aby vznikli tieto pekné a prospešné videá.

A teraz už POĎME CVIČIŤ!

Pripravili sme pre vás krátke video z celej akcie:

Nezabudli sme ani na užitočné a zaujímavé informácie od fyzioterapeutky p. Kolárovej: 

A ani na dôležité cvičenia, ktoré cvičili deti a Petra Vlhová:

Všetky cviky a informácie nájdete na: www.zdravychrbatik.sk

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia