Kategórie
 
 
 
 
 

Najnovšie SNOWBOARDOVÉ technológie

snowboardy Rossignol

Svetová značka Rossignol je spájaná predovšetkým s lyžami a lyžiarskym vybavením. Už viac ako 30 rokov však vyrába nielen lyže a bežky, ale aj snowboardy. Kvalitné spracovanie a dôraz na športové parametre aj pri výrobe snowboardov spôsobili, že snowboardy od francúzskej značky začali akceptovať aj odborníci z fachu.

Najnovšie SNOWBOARDOVÉ technológie

Časopis TransWorld SNOWboarding Magazine každoročne testuje množstvo nových modelov a udeľuje ocenenie GOOD WOOD. Rossignol snowboardy získali za uplynulý rok presne 14 ocenení a celkovo ich bolo za posledných šesť rokov od tohto periodika až 100. Okrem toho snowboardy Rossignol akceptuje aj Angry snowboarder.


Snowboardy Rossignol

O kvalite snowboardov z dielne Rossignol svedčí aj množstvo svetových profesionálov, ktorí na nich jazdili a stále jazdia. Medzi najznámejších patrí freeride špička a trojnásobný víťaz freeride world tour  Xavier De La Rue, freestyle machri ako Enzo Nilo, Hans Kestila, Mathieu Crépel, šarmantná Marion Haerty či svetoznámy Jeremy Jones.

 

 

Snowboard Rossignol na pódiách

 

Prečo si vybrať snowboard od nás?

Prvým dôvodom je určite to, že všetky Rossignol snowboardy majú drevené jadro. Ide o  dôležitý fakt, keďže drevo má nenahraditeľné jazdné vlastnosti, pružnosť, odolnosť a stabilitu. Každý snowboard má prSnowboard Rossignol Screen Clippingitom inú kombináciu dreveného jadra podľa toho, na čo je doska určená. Druhý fakt je, že naše snowboardy majú sidewall - doska je na hornej strane ostro zrezaná smerom k hrane, čo umožňuje precíznejší prenos sily na hranu, udržanie rýchlosti a zvyšuje torznú tvrdosť aj na boku snowboardu. Ďalším dôvodom je jedinečná technológia Amptek, s ktorou je ľahšie naučiť sa snowboardovať. Amptek je kombinácia rockeru (špička a päta sú pridvihnuté dohora) a camberu (klasický priehy do hora v strede snowboardu).

Novinky sezóny 2018/2019

Na nové modely sa môžete tešiť aj vo freeride aj freestyle kolekcii. Dávame do pozornosti nové snowboardy inšpirované špičkovým modelom JibSaw - Sawblade, Jibfluence a babskú dosku MERAKI. Vo freeride je to úplne nový model Sushi XV, ktorý je aj v splitboardovej verzii určenej na šľapanie. Tento board je len v jednej dĺžke - 145 cm, aby boli zachované jeho jazdné vlastnosti - 40% rocker, uretánový pás po obvode snowboardu na absorbciu vibrácií a zmenu flexu v požadovaných miestach jadra, topoľové drevo, flex 7 z 10, Radcut technológia a tvrdšia predná časť snowboardu. Novinkou sú tiež nové Split hooks, ktore vyvinul Rossignol.

 



 

Pre zážitok z jazdy

Všetky freeride snowboardy majú technológiu Serrated edges, inak povedané aj magne-traction - zvlnená hrana, ktorá funguje na snehu podobne ako zubkovaný nožík na chlebe – krája. Každý jeden vystúpený oblúk na hrane znamená o jeden stabilizačný bod zarezaný v snehu viac.

Freeride dosky sú tiež špecifické vysokou tvrdosťou vďaka Amptek ELITE - patentovanú zmes rocker/camber priehybu, kde je camber väčšou dominou (60 %) a rocker (40 %). So zachovaných camberovým priehybom je doska pružnejšia, stabilnejšia a vracia ti silu naspäť presne,  ako potrebuješ. Freeride  snowboardy sa tiež vyznačujú väčšou tvrdosťou hlavne vďaka drevenému jadru z topoľa a brezy, spolu v kombinácii s bazaltom a  aramidom, karbonom alebo kevlarom. Tieto boardy sú vhodné pre pokročilých jazdcov a expertov.  

Freestyle snowboardy sa vyznačujú hlavne Amptek AUTO-TURN technológiou s najväčším rockerom až 80 %, čo uľahčuje robenie oblúkov najmä v menšej rýchlosti. Ideálna kombinácia pre začínajúcich snowboardistov a freestyle parkových shrederov. Hrana vám jednoducho nezasekne tak ľahko, lebo rocker na špičke a päte má opačný priehyb a ťahá sa hore od snehu.


Úplnou novinkou vo freestyle je ASYM L.I.T.E. Táto technológia sa nachádza na asymetrickom unikáte Trickstick AF. Nielenže je tento snowboard asymetrický zrezaný na špičke a päte, ale vďaka ASYM L.I.T.E. je predná hrana snowboardu tvrdšia ako zadná hrana, ktorá je oveľa mäkšia práve vďaka L.I.T.E. Frame. Uretánový pás je vložený v jadre, absorbuje nárazy a uľahčuje priehyb dosky na backside – zadnej hrane. Toto by mohla byť technologická revolúcia na trhu snowboardov.


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia