Kategórie
 
 
 
 
 

XV Sushi Split - technologické parametre




Sushi XV vznikol v spolupráci s jedným z najlepších freeride jazdcov sveta Xavierom De Le Rueom. Sushi XV je hybrid medzi známymi 160 cm snowboardami tvaru fish z 80. rokov.

 

XV Sushi Split - technologické parametre

Vyrába sa len v jednej dĺžke - 145 cm. Táto freeride rybička zaujme na prvý pohľad svojím tvaromrossignol sushi tvar dosky a spomínanou veľkosťou. Špička snowboardu pripomína rybiu hlavu, postupne sa rozširuje a pred predným viazaním je doska najširšia. Ďalej smerom k päte sa snowboard zužuje a je zakončený v tvare rybieho chvosta. Pružná špička snowboardu je smerom k viazaniu tvrdšia a veľmi efektívne pláva na snehu a ťahá celý snowboard na povrch. Stred a päta sú mäkšie, čo výrazne pomáha v ľahšej manévrovateľnosti. Sushi XV a Sushi XV Split majú rovnaký tvar a dizajn, vnútri však skrývajú osobité špecifiká, na ktoré sa zamerali.

Jadro Sushi XV Split a Sushi XV
Sushi XV Split má jadro z topoľového dreva vyplnené najnovšou technológiu L.I.T.E. GRIP. Vložený uretánový pás v jadre snowboardu znižuje tuhosť v žiadaným miestach.Táto špecifická odnož L.I.T.E. technológie sa nachádza len na modeli Sushi XV Split. Samozrejme, snowboard je rozdelený po celej dĺžke na dve lyže, čo však v prašane nie je citeľné. Zaťaženie v miestach viazania, celou váhou jazdca, tak vytvára jednoliatu plochu pod nohami.
rossignol tvar a technologie
Sushi XV má tiež jadro z topoľového dreva a je tiež vyplnené uretánovým pásom, ale trochu iným spôsobom. L.I.T.E. FRAME technológiasa ťahá po celom obvode snowboardu. Kompletne tak absorbuje nárazy a dosahuje čo najväčší prítlak na hranu. Sklznica je sintrovaná 4400 presne ako v splitboardovej verzii.
rossignol tvar a technologie
Reverse Super Directional flex7/10 majú obidve dosky rovnaký. Extrémne tvrdý flex pod prednou nohou je pre maximálnu kontrolu a neuveriteľnú silu vo väčšej rýchlosti. Mäkšia krátka časť špičky a celá zadná časť snowboardu sú konštruované s cieľom ľahšej manévrovateľnosti v prašane aj pri carvingu. Tento druh flexu je určený premierne pokročilým jazdcom až expertom.
rossignol tvar a technologie
Rocker - Amptek Elite
Sushi XV Split aj Sushi XV má 60 % camber a 40 % Rocker. Amptek je kombinácia Rockeru a Camberu.
Rocker znamená, že špička a päta (nose a tail) snowboardu je pridvihnutý dohora, pod viazaniami sa snowboard dotýka snehu, v kombinácii s camberom, čo je klasický priehyb dohora v strede snowboardu. V Sushi prípade je Amptek Elite opäť špecifický tým, že väčšia časť rockeru, teda presne 35 %, sa nachádza na špičke a len 5 % na päte snowboardu.
Krásne to vidno na obrázku:
rossignol tvar a technologie

RADCUT - technológia zameraná na dokonalý oblúk
Sushi má špecifické základné vykrojenie, kde špička snowboardu zjavne vyčnieva z celkového tvaru. rossignol tvar a technologieExperti z Rossignolu zrezali túto časť, kde vytvorili opačný – reverzný tvar snowboardu. Zmena hrán a prechod medzi oblúkmi je s touto technológiou hladká a plynulá.

Sushi XV a Sushi XV Split je určený pre mierne pokročilých až expertov na freeride acarving.

Je to štýlový, technológiami prešpikovaný snowboard pre všetkých, čo radi skúšajú nové veci a presne Sushi XV vytvára úplne nové pocity zo snowboardingu. Svojou dĺžkou pripomína skate-longboard, ale pri jazde sa prejavuje ako stabilná hravá a veľmi zaujímavá doska.

Tento snowboard sa oplatí aspoň raz vyskúšať. Vráťte sa do 80. rokov a zistite, čo bolo na fish snowboardoch také populárne. Rezervujte si test Sushi XV Split v testovacom centre Rossignol vo Vrátnej. Všetky info nájdete na www.raw-vratna.sk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia