Kategórie
 
 
 

petra vlhová courchevel

 
 
 
 

Lyžovanie v jarných teplotách

Lyžiarska sezóna sa pomaly chýli ku koncu. Slnečnejšie a teplejšie počasie sa však na horách pri dobrých snehových podmienkach stále dá využiť. Veľkou výhodou lyžovania v jarných teplotách je, že môžete „zhodiť” trošku z oblečenia.

Lyžovanie v jarných teplotách

Základom stále ostáva funkčná spodná vrstva, rossignol funckna bundana ktorú si počas jarnej lyžovačky zvoľte tenšiu vrchnú vrstvu. Skvelou voľbou pre lyžiarov je softshellová bunda od značky Rossignol. Je ľahká, zateplená mäkkou podšívkou a poskytuje trojvrstvovú povrchovú ochranu.

Využíva špeciálne pre Rossignol vyvinutú dvojvrstvovú vetru vzdornú priedušnú membránu a vodný stĺpec 10 000 mm. Vďaka 4-cestému strechu neobmedzuje v pohybe a priliehavý strih podporuje lepší výkon.

Do jarných teplôt sa hodí aj bunda COURSE. Odporúča sa pod zimnú bundu ako dodatočne izolujúca stredná vrstva, no počas oteplenia supluje vrchnú odolnú vrstvu. Má štandardný strih je voľnejší pohyb pri lyžovaní. Je z mäkkého a elastického štvorcestného strečového materiálu, ktorý nebráni v pohybe. Vlhkosť odvádza rýchloschnúce vlákno bundy.

Pri obliekaní sa na svah v jarných mesiacoch myslite aj na mladších lyžiarov. Aj im je teplejšie a v dôsledku toho sa skôr budú na svahu rozopínať a vetrať, aj keď budú rozhorúčení či spotení. To sa môže nepriaznivo odzrkadliť na ich zdraví.

 

Praktická a ľahká vrchná vrstva

Softshellovú bundu môžete doplniť ďalšou vrstvou, ktorá vás udrží v teple. Pánske aj dámske DEPART JKT vesty sú vhodné na svah aj na turistiku. Špecifikuje ich nízkoobjemová účinná izolácia, 20 000 mm vodeodolná membrána a klasický úzky strih určený pre výkonnostné lyžovanie.

                                    rossignol zateplena vesta na lyžovanierossignol zateplena vesta na lyžovanie

 

softshellove nohavice rossignol

Fit slim nohavice

Softhsell ako materiál je ideálny aj pre lyžiarske nohavice, pretože poskytuje komfort a voľnosť pri pohybe. Model má vyhľadávaný fit slim strih, ktorý sa v spodnej časti rozširuje kvôli lyžiarskym topánkam.

Nohavice majú vstavané gamaše proti vniknutiu snehu a pre pocit tepla sú podšité fleecovou látkou. Využívajú vetru vzdornú membránu, elastický strechový materiál a vodný stĺpec s hodnotou 10 000.

 

Doplnky do jarného počasia tenšie rukavice vhodne na šport rossignol

Aj keď teploty sú počas jari na svahu viac ako príjemné, mnoho ľudí má problém so studenými rukami.

 

Preto vymeňte zimné lyžiarske rukavice za ľahké softshellové rukavice, primárne navrhnuté pre bežkárov. Sú zateplené syntetickým materiálom, priliehajú dokonale na ruky a vďaka PrimaLoft® sú nepremokavé, priedušné a zároveň udržia vaše ruky v teple.

 

S pribúdajúcim slnkom na svahu nepodceňte potrebu UV filtra na lyžiarskych okuliaroch. Pre slnečné počasie sa odporúča filter šošoviek s minimálnou hodnotou S2 alebo S3.

Z Rossignol ponuky vám na jarnej lyžovačke vo viditeľnosti pomôžu okuliare Maverick, ktoré majú vymeniteľné šošovky, bezrámový dizajn a tórické sklo, ktoré zvyšuje kontrast a tým vizuálny pôžitok z jazdy.

 

Užite si posledné týždne lyžiarskej sezóny a nepodceňte pritom ani bezpečnosť na svahu - prezrite si našu ponuku produktov pre bezpečné lyžovanie tu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia